Over ons

Stichting Artsen en Medische Acupunctuur – SAMEDA

SAMEDA

Stichting Artsen en Medische Acupunctuur is een belangenorganisatie voor de arts-acupuncturisten en hun beroepsverenigingen

Elke dag leer ik wat

Ik kom uit een familie met een Traditional Chinese Medicine (TCM) achtergrond. Door de jaren heen heb ik mijn bijdrage geleverd aan de oprichting van de beroepsvereniging en het opleidingsinstituut op het vakgebied Chinese geneeskunde. In 2020 werd ik voorgedragen als voorzitter van de Stichting WAVAN Education and Research Foundation (SWERF), nu genaamd Stichting Artsen en Medische Acupunctuur (SAMEDA). Mijn doel is een nieuwe standaard te ontwikkelen voor patiëntgerichte gezondheidszorg waarbij de kwaliteit van het leven centraal staat en om de Chinese geneeskunde te integreren met diepgaande specialistische kennis van de Westerse geneeskunde.

Cheng Liu
Voorzitter
Onze doelen

Wat gaan we doen?

Doelstellingen van de SAMEDA

Het ondersteunen en stimuleren van artsen en instellingen in het bereiken van hun doel en missie.

SAMEDA is een belangenorganisatie en een onafhankelijke platform voor arts-acupuncturisten in de integrale zorg met een integraal benadering. 

SAMEDA werkt aan de bevordering van de wettelijke erkenning en bescherming van het beroep arts-acupuncturist en Traditional Chinese Medicine (TCM) onderwijs, met name medische acupunctuur, alsook in de Oosterse leefstijlgeneeskunde en integrale geneeskunde. 

SAMEDA fungeert als kenniscentrum voor artsen door het toegankelijk maken van relevante kennis en vaardigheden door middel van cursussen en nascholingen op het gebeid van TCM en in het algemeen  medische acupunctuur in het bijzonder.

De stichting

SAMEDA is een afkorting van Stichting Artsen en Medische Acupunctuur. In ons logo is dit af te leiden door verschillende organisaties te verbinden in de medische wereld.

Visie

Wij geloven in de kunst van samenwerking want hiermee kunnen we meer bereiken. Wij stimuleren de integrale geneeskunde en blijven verbonden met de reguliere geneeskunde. Onze belangen zijn nu eenmaal een onderdeel van onze samenleving.

Missie

Het veiligstellen en delen van de kennis van de Traditionele Chinese Medicine (TCM) en het bevorderen van de integratie hiervan in de reguliere westerse geneeskunde, dit ten bate van de patiënt.

SAMEDA

Wie zijn wij?

Introductie SAMEDA

Stichting Artsen en Medische Acupunctuur

Stichting SAMEDA verzorgt de opleidingen, bij- en nascholingscursussen voor artsen die zich beroepshalve bezighouden met, en zich willen verdiepen in Traditional Chinese Medicine (TCM) en dit willen integreren in de Westerse behandeling met als doel het behouden van een goede gezondheid.
Het opleidings- en cursusaanbod van stichting SAMEDA is ingericht op verschillende beroepsgroepen werkzaam in de gezondheids- en welzijnszorg. Daarbij maken we gebruik van de nieuwste onderwijsmethoden, waaronder online leertrajecten. Na het behaalde examen en registratie in het register van de Nederlandse Artsen Acupunctuur Vereniging (NAAV) en Wetenschappelijke Artsen Vereniging voor Acupunctuur Nederland (WAVAN) kun je met een diploma van stichting SAMEDA direct aan de slag op het niveau waarvoor je bent opgeleid bij de stichting SAMEDA aangesloten organisaties en instellingen.
Stichting SAMEDA beschikt over een uitgebreid netwerk van docenten, artsen en professionals uit binnen- en buitenland die hun sporen in de TCM verdiend hebben. Daarnaast werkt stichting SAMEDA samen met de TCM universiteiten in het buitenland.
Stichting SAMEDA staat midden in de samenleving en is gericht op gezondheid van mensen. Preventie en leefstijl staan naast de behandeling van acute en palliatieve behandeling van gezondheidsklachten in de eigen kliniek centraal. Met behulp van de nieuwste diagnose en behandelmethoden worden patiënten in de kliniek behandeld en krijgen zij advies voor een andere leefstijl.

Scroll naar boven