De wetenschap achter de medische acupunctuur

Integratie van acupunctuur in de reguliere zorg

Stichting Artsen en Medische Acupunctuur

SAMEDA

De belangenorganisatie Stichting Artsen en Medische Acupunctuur (SAMEDA) zet zich in voor de kwaliteit van de medische beroepsuitoefening voor artsen die gespecialiseerd zijn in medische acupunctuur. Daarnaast behartigen we de belangen van de beroepsverenigingen voor arts-acupuncturisten in Nederland.

SAVE THE DATE
Zaterdag 3 februari 2024

Unieke Artsenopleiding Medische Acupunctuur Workshop op Komst!

Nascholing (GRATIS)

Onderwerp
Static Multipolar Medical Magnets: an innovative additional tool for pain relief

Live nascholing – zaterdag 7 oktober 2023

Ontdek de mogelijkheden in 2024

SAMEDA start weer met een frisse groep voor onze artsenopleiding medische acupunctuur. Ben jij geïnteresseerd? Vraag nu vrijblijvend informatie aan.

SAMEDA

Waarom wij?

SAMEDA staat garant voor een degelijke opleiding op postacademisch niveau.

Verrijk je kennis en vaardigheden in de medische acupunctuur met ons aanbod van opleidingen en cursussen die je helpen groeien en ontdek een wereld vol nieuwe mogelijkheden.

Naast het aanbieden van de artsenopleiding medische acupunctuur, hebben we nauw contact met de zorgverzekeraars en de overheid.

Wij staan voor de kwaliteit en stellen de normen van de medische acupunctuur voor artsen en tandartsen.

Begeleiding

Tijdens de gehele opleiding heb je een persoonlijke mentor en studiecoördinator. Deze zijn tijdens werkdagen bereikbaar.

Auditor (toehoorder)

Het is tevens mogelijk om de opleiding als auditor te volgen, bijvoorbeeld in het kader van een nascholingsplicht.

Eigen praktijk

Het opstarten van een eigen praktijk of kliniek komt uitgebreid aan de orde in de opleiding.

Belangenorganisatie

We behartigen ook de belangen van de arts-acupuncturisten beroepsverenigingen in de onderhandelingen met de zorgverzekeraars.

Opleidingen

De artsenopleiding medische acupunctuur van SAMEDA is zorgvuldig opgesteld door de leden van de wetenschappelijke commissie van de arts-acupuncturisten beroepsvereniging. 

Nascholingen

Naast de opleiding organiseert SAMEDA maandelijkse online nascholingen en minimaal 2 x live symposia per kalenderjaar. Hier spreken gerenommeerde arts-acupuncturisten uit binnen- en buitenland.

Cursussen

Regelmatig vinden er cursussen plaats, deze worden gegeven door arts-docenten, die werkzaam zijn op universiteiten en/of in het ziekenhuis. 

Studeren op je eigen tempo

Goed te combineren met je baan

Ervaringen

Verhalen & Reviews

0
5/5
Reviews
2023
De opleiding bij SAMEDA is veelzijdig en zorgt voor een gedegen basiskennis voor artsen die ook acupuncturist willen worden. Hierna bestaat de mogelijkheid om het werk als arts en acupuncturist te combineren. Door deze verbreding van kennis, zijn er meer aanknopingspunten om pati"enten te ondersteunen. Bij sommige patienten bestaat hierdoor juist kans om de oorzaak van de klachten aan te pakken, en niet alleen de symptomen te bestrijden. De effectiviteit en dankbaarheid van de patient achteraf zijn meer dan genoeg motivatie om je te blijven verdiepen in het vak als arts-acupuncturist.
5/5
Michelle Jongen
Het is ontzettend belangrijk dat TCM als integrale geneeskunde meer draagvlak krijgt in Nederland. Het is een uitstekende aanvulling op ons bestaande zorgaanbod en beide visies bijten elkaar niet, maar versterken elkaar. Voor een nog completere zienswijze op het genezen van ziekten, maar ook op het voorkomen ervan, zou je beide werelden moeten combineren tot één overlappend geheel.
5/5
Pieter Brugman
Traditional Chinese Medicine (TCM) education is in the midst of systemic reform. It aims to produce professional Chinese medicine practitioners to serve the society. Chairman Liu in establishing the TCM education in Europe by connecting TCM professional all over the world is an advanced and innovative effort.
5/5
Hwang-Ee, Ph.D
Scroll naar boven